Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsnier met knoflook, sjalotten en madeira.
Kalfsnier met knoflook, sjalotten en Madeira is een rijk gerecht dat de volle smaak van niertjes combineert met de verfijnde zoetheid van versterkte wijn.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
45 minuten
Totale bereidingstijd
45 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
2
stuks
2
eetlepels
boter
4
teentjes knoflook
12
middelgrote sjalotten
1
glas madeira
2
deciliter
vleesbouillon
1
eetlepel
peterselie
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/9 (0% voltooid)
1
Verwijder rondom de nieren een gedeelte van het vet.
2
Verwarm de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de nieren onder regelmatig draaien.
3
Vervang na 15 minuten de boter door nieuwe boter, voeg de sjalotten en de knoflook toe en gaar het geheel verder tot de nieren stevig aanvoelen en een beetje bloed beginnen te verliezen.
4
Neem de nieren uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
5
Voeg de vleesbouillon en de madera toe, kook het tot de helft in, breng met zout en peper op smaak en zeef de saus.
6
Snijd de nieren met een scherp, niet gekarteld mes in plakken van 6 mm dik.
7
Snijd de pees en eventueel een deel van het vet eruit en verwarm de plakken nier daarna nog even in de saus.
8
Bestrooi het geheel op het laatste moment met gehakte peterselie.
9
Lekker met in boter gebakken gehalveerde struikjes witlof en met parmezaanse kaas gegratineerde aardappelschijfjes.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.