Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsspareribs op z’n Spaans.
Kalfsspareribs op z’n Spaans is een smaakvol en sappig gerecht waarin kalfsribben worden gemarineerd met mediterrane kruiden en specerijen.
Voorbereidingstijd
720 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
1.5
kilo kalfsspareribs
3
eetlepels
olijfolie
1
eetlepel
paprikapoeder
1
eetlepel
gemalen komijn
1
theelepel
verse tijm
1
theelepel
cayennepeper
1
theelepel
oregano
2
teentjes knoflook
1
glas sherry
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/4 (0% voltooid)
1
Vermeng de helft van de olijfolie met de sherry en de kruiden en wrijf hiermee de spareribs in.
2
Marineer de spareribs ca. 12 uur afgedekt in de koelkast.
3
Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de spareribs rondom met olijfolie en gril deze om en om nèt gaar en nog sappig van binnen (verklein de ribbetjes eventueel vooraf).
4
Lekker met geroosterde maïs, krokant stokbrood en guacamole.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.