Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Gemarineerd kalfsstaartstuk met Chinese kool
Gemarineerd staartstuk met Chinese kool is een gerecht waarin de volle smaak van het staartstuk samenkomt met de knapperige structuur van Chinese kool.
Voorbereidingstijd
720 minuten
Bereidingstijd
45 minuten
Totale bereidingstijd
765 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
600
gram
kalfsstaartstuk
300
gram
Chinese kool
1
eetlepel
olijfolie
1
eetlepel
grove mosterd
1
teentje knoflook
2
takjes tijm
2
blaadjes salie
1
laurierblad
1
glas witte wijn
2
deciliter
volle melk
1
citroen
zout en versgemalen peper
braadzak
Bereidingswijze
Stap 0/11 (0% voltooid)
1
Vermeng de olijfolie met de grove mosterd, knoflook, tijm, blaadjes salie en het laurierblad.
2
Voeg de witte wijn toe, breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes tot de helft inkoken.
3
Voeg citroenrasp toe en vermeng het met de melk.
4
Leg het staartstuk in dit mengsel, dek het geheel af, en plaats het ca. 12 uur in de koelkast (marineren).
5
Leg de gesneden Chinese kool in de braadzak en bestrooi het met zout en peper.
6
Neem het staartstuk uit de marinade en leg dit op de Chinese kool.
7
De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.
8
De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en het kalfsstaartstuk in ca. 45 minuten garen (het vlees moet nèt gaar en nog sappig zijn).
9
Het staartstuk uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”.
10
Snijd het staartstuk op de draad met een scherp, niet gekarteld mes in plakken en serveer deze op de Chinese kool en het braadvocht uit de braadzak.
11
Lekker met in de oven geroosterde kleine rode paprika en “beetgaar” gekookte pasta met room en verse tuinkruiden.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.