Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen.
Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen zijn een smaakvolle en verrassende variant op een klassieker. De vulling verbergt een hartig geheim, te weten roomkaas.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
15
porties
+
Ingrediënten
500
g
kalfsgehakt
1
zakje gehaktkruiden
2
eetlepels
bieslook
2
eieren
3
eetlepels
paneermeel
2
plakjes
rauwe ham
150
g
roomkaas
olie om te frituren
Bereidingswijze
Stap 0/11 (0% voltooid)
1
Meng het gehakt in een ruime kom met de gehaktkruiden, 1 eetlepel bieslook, 1 ei en 3 eetlepels paneermeel.
2
Vorm van het gehakt 12 balletjes en druk deze in de hand zo plat mogelijk.
3
Snijd de rauwe ham in heel kleine stukjes en meng ze met de verse roomkaas en 1 eetlepel bieslook.
4
Verdeel het ham-roomkaasmengsel in 12 porties.
5
Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand, leg er een portie van het ham-roomkaasmengsel op.
6
Vouw het gehakt om het mengsel en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar zodat de kaas er niet meer uit kan.
7
Klop het andere ei los.
8
Haal de gevulde gehaktballen eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
9
Laat ze in de koelkast ten minste 15 minuten opstijven.
10
Verhit de olie om te frituren tot ± 170°C.
11
Frituur de gevulde gehaktballen (6 tegelijk) in de hete olie goudbruin en gaar (ongeveer 7 minuten) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.