Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsentrecote met limoenmarinade.
Kalfsentrecote met limoenmarinade is een fris en elegant gerecht waarin de verfijnde smaak van mals kalfsvlees wordt opgefrist met een pittige citrusmarinade.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
45 minuten
Totale bereidingstijd
45 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks
1
bosuitje
2
limoenen
3
eetlepels
olijfolie
2
eetlepels
koriander
1
theelepel
gemberpoeder
1
theelepel
kerriepoeder
1
snufje
zout
1
snufje
peper
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Snijd het bosuitje in zeer dunne ringen.
2
Rasp schil van één van de limoenen fijn.
3
Snijd de andere limoen in vieren.
4
Meng in een kom de olijfolie, het gesneden bosuitje, de limoenrasp, de koriander, de gember, de kerriepoeder en peper door elkaar.
5
Masseer het vlees aan beide zijden met de kruidenolie en laat het in ± 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
6
Verhit de grillpan en grill hierin de entrecotes in ongeveer 8 minuten, aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen.
7
Bestrooi ze met zout en garneer ze met partjes limoen.
8
Lekker met frietjes en een groene salade.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.