Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Lasagne met kalfsgehakt en bechamelsaus.
Lasagne met kalfsgehakt en bechamelsaus is een gerecht waarin lagen van smeuïge bechamelsaus, gekruid kalfsgehakt en zachte pastavellen samen een klassieke Italiaanse smaak vormen.
Voorbereidingstijd
45 min
Bereidingstijd
45 minuten
Totale bereidingstijd
45 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
g
kalfsgehakt
9
lasagnebladen
1
ui
2
teentjes knoflook
1
blik tomatenblokjes
2
el
tomatenpuree
1
tl
gedroogde oregano
1
tl
gedroogde basilicum
50
g
geraspte Parmezaanse kaas
Olie en boter
Zout en peper
Voor de bechamelsaus:
50
g
roomboter
50
g
bloem
500
ml
volle melk
nootmuskaat
Zout en peper
Bereidingswijze
Stap 0/7 (0% voltooid)
1
Bereidingswijze:
2
Haal het kalfsgehakt minstens 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
3
Begin met de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel (roux). Laat 2 minuten garen zonder dat het bruin wordt. Voeg beetje bij beetje de melk toe, blijf goed roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Laat zachtjes koken tot de saus indikt. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Zet apart.
4
Verhit boter en olie in een passende pan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 2–3 minuten. Voeg het kalfsgehakt toe en bak rul en goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes, oregano en basilicum toe. Laat de saus 10–15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
5
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
6
Vet een ovenschaal licht in. Begin met een laag bechamelsaus op de bodem, daarna een laag lasagnebladen, een laag kalfsgehaktsaus en weer wat bechamelsaus. Herhaal dit tot alles op is, eindig met bechamelsaus en bestrooi met Parmezaanse kaas.
7
Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 35–40 minuten goudbruin en gaar. Laat 5 minuten rusten voor het aansnijden.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.