Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsoester met appel en rozemarijn.
De kalfsoester wordt kort gebakken tot perfect rosé en wordt aangevuld door licht gekarameliseerde appelpartjes die een frisse zoetheid toevoegen.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsoester
3
eetlepels
olijfolie
1
kleine ui
2
stevige appels
8
plakjes
ontbijtspek
1
snufje
peper
1
snufje
zout
2
theelepels
rozemarijn
Bereidingswijze
Stap 0/14 (0% voltooid)
1
Neem het vlees uit de koelkast en dep het met keukenpapier droog.
2
Masseer het vlees in met 2 eetlepels olie en peper naar smaak.
3
Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
4
Pel en snijd de ui in dunne ringen.
5
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in dunne partjes.
6
Verhit 1 eetlepel olie en bak het ontbijtspek knapperig uit.
7
Neem het uit de pan.
8
Fruit vervolgens de ui gedurende 3 minuten in de pan.
9
Voeg de appelpartjes en de rozemarijn toe en bak de appelpartjes aan beide kanten mooi bruin.
10
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.
11
Temper het vuur tot halfhoog en bak het vlees in 5-6 minuten aan beide kanten bruin en rosé.
12
Leg het vlees op de borden en bestrooi met zout naar smaak.
13
Schep het appelmengsel naast het vlees en garneer met de in stukjes gebroken plakjes spek.
14
Lekker met geroosterde tomaten en gebakken krieltjes.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.