Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsoester met pittige mangosalsa.
De kalfsoester wordt kort gebakken tot hij rosé en sappig is, met een verfijnde, zachte smaak als basis. Daarbovenop komt een pittige mangosalsa.
Voorbereidingstijd
30 minuten
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
40 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks à 125 gram kalfsoester
1
sinaasappel
1
teentje knoflook
3
eetlepels
wokolie
1
rijpe mango
1
rode peper
2
streng bosuitjes
2
eetlepels
koriander
1
snufje
zout
1
snufje
peper
Bereidingswijze
Stap 0/15 (0% voltooid)
1
Boen de sinaasappel onder stromend water schoon en rasp de helft van de oranje schil dun af.
2
Pers de helft van de vrucht uit.
3
Pel de knoflook en pers het teentje boven het sinaasappelsap uit.
4
Roer de rasp, 2½ eetlepel van de wokolie en peper naar smaak erdoor.
5
Leg de oesters in een schaal en schenk de marinade erover.
6
Laat het vlees afgedekt buiten de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
7
Schil intussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vervolgens in kleine stukjes.
8
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes.
9
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
10
Schep de mango met de rode peper, de bosuitjes, het korianderblad, de rest van de olie en zout en peper naar smaak door elkaar en zet het tot gebruik in de koelkast.
11
Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog.
12
Rooster de oesters op het rooster boven een gloeiende barbecue in ± 6-8 minuten bruin en rosé, of bak ze in een grillpan.
13
Bestrooi het vlees na bereiding met zout naar smaak.
14
Serveer met de mangosalsa.
15
Lekker met een salade van rucola en krielaardappeltjes.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.