Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsschenkel met sinaasappel.
Kalfsschenkel met sinaasappel is een verfijnd gerecht waarin de volle smaak van langzaam gegaard kalfsvlees samensmelt met de frisse, fruitige tonen van citrus.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
180 minuten
Totale bereidingstijd
190 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks plakken kalfsschenkel
1
grote ui
2
teentjes knoflook
1
sinaasappel
1
theelepel
kaneel
2
eetlepels
olijfolie
1
eetlepel
tijm
1
pot kalfsfond
1
snufje
zout
1
snufje
peper
Bereidingswijze
Stap 0/10 (0% voltooid)
1
Snipper de ui en de knoflook.
2
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de sinaasappel uit.
3
Wrijf de schenkels in met zout, een ruime hoeveelheid peper en kaneel.
4
Verhit de olie in een braadpan en braad de schenkels in 5-10 minuten bruin.
5
Leg ze op een bord.
6
Fruit de ui en knoflook even aan in het achtergebleven braadvet, roer de sinaasappelrasp en -sap, de tijm en de fond erdoor.
7
Breng het aan de kook.
8
Leg de schenkels erin en stoof ze met gesloten deksel in 150-180 minuten gaar op een vlamverdeler.
9
Serveer de schenkels in het stoofvocht, verder op smaak gebracht met zout en versgemalen peper.
10
Lekker met tagliatelle of risotto en een frisse salade.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.