Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Thaise kalfsgehaktballen met kokossaus.
Thaise kalfsgehaktballen met kokossaus, een gerecht boordevol Aziatische flair. Ideaal voor een verrassend en smaakvol diner.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
g
kalfsgehakt
3
eetlepels
Red Curry Paste
1
ei
4
eetlepels
paneermeel
2
eetlepels
zonnebloemolie
1
kleine limoen
4
eetlepels
kokosmelk
3
eetlepels
Nam Pla
1
theelepel
sesamolie
Bereidingswijze
Stap 0/7 (0% voltooid)
1
Meng het gehakt met 1½ eetlepel red curry paste, het ei en het paneermeel.
2
Vorm er 8 gehaktballen van.
3
Verhit de zonnebloemolie in een diepe braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
4
Pers de limoen uit en meng het sap met de kokosmelk, de rest van de red curry paste en de vissaus (of sojasaus).
5
Voeg het kokosmengsel aan de gehaktballen toe, breng het vocht tegen de kook aan en laat de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in ongeveer 15 minuten verder gaar worden. Geregeld keren.
6
Roer de sesamolie door de saus.
7
Lekker met witte (basmati)rijst en paksoi.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.