Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Gemarineerde rib steak met knoflookbrood en meloen-fèta salade
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
gemarineerde
Voor de salade:
700
g
watermeloen
200
g
fèta in blokjes gesneden
1
bos dragon
2
onbehandelde limoenen
1
groene chilipeper
2
eetlepels
olijfolie
Voor het knoflook stokbrood:
5
tenen
knoflook
5
stelen platte peterselie
150
g
zachte boter
zout & peper
1
stokbrood
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Bereid de grill voor en laat de steaks op kamertemperatuur komen. In de tussentijd de watermeloenpulp in blokjes snijden. Doe het in een kom met alle andere salade-ingrediënten en schep het voorzichtig om.
2
Meng voor het knoflookbrood de knoflook, peterselie en boter en breng het op smaak met zout en peper. Snijd het stokbrood diagonaal in plakjes van ongeveer 2 cm dikte en smeer de knoflookboter op één zijde van elk plakje.
3
Rooster de steaks op directe warmte gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant en draai ze halverwege een kwartslag om een mooi grillpatroon te creëren. Laat de steaks aan het einde van de grilltijd op de rand van de grill op 65°C kerntemperatuur sudderen.
4
Zodra de steaks op de grill liggen, smeer je de sneetjes brood op de rand van de grill met de boterachtige kant naar boven en braad je ze tot ze knapperig zijn. Serveer alles samen met de watermeloenen salade.
5
Tip:
6
Buiten het grilltijdstip kunt u ook de steaks in een pan en de knoflookbaguette in de oven op 180°C bereiden.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.