
Blanquette met kalfsgehaktballetjes.
Blanquette met kalfsgehaktballetjes is een romige klassieker waarin fijne kalfsgehaktballetjes langzaam garen in een saus op basis van bouillon en room.
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingredients
- 400 gram kalfspoulet
- 200 gram kalfsgehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 liter stevige kalfsbouillon
- 2 eetlepels zilveruitjes
- 100 gram ontbijtspek
- 100 gram champignons
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- 1,5 deciliter roomsaus
- peper en zout
Instructions
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes.
- Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes.
- Pel en snipper het sjalotje en de knoflook fijn, meng het door het gehakt, breng op smaak met peper en zout en draai er kleine balletjes van.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Kook hierin de gehaktballetjes ca. 5 minuten en haal ze dan uit de bouillon.
- Voeg de poulet toe en gaar deze in ca. 80 minuten op een laag vuur.
- Voeg de laatste 15 minuten de champignons en de gehaktballetjes toe.
- Bak de reepjes ontbijtspek in een droge pan uit tot ze krokant zijn.
- Verhit de roomsaus en schep het vlees, de gehaktballetjes en champignons uit de bouillon en doe ze in de saus.
- Voeg peterselie en zilveruitjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer de blanquette in warme schaaltjes en strooi de reepjes ontbijtspek erover.
- Giet de bouillon door een doek en serveer deze erbij in een apart kommetje.
Trefwoord kalfsgehakt