Blanquette met kalfsgehaktballetjes.

Blanquette met kalfsgehaktballetjes is een romige klassieker waarin fijne kalfsgehaktballetjes langzaam garen in een saus op basis van bouillon en room.

Blanquette met kalfsgehaktballetjes.

Blanquette met kalfsgehaktballetjes is een romige klassieker waarin fijne kalfsgehaktballetjes langzaam garen in een saus op basis van bouillon en room.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingredients
  

  • 400 gram kalfspoulet
  • 200 gram kalfsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 liter stevige kalfsbouillon
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 100 gram ontbijtspek
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 1,5 deciliter roomsaus
  • peper en zout

Instructions
 

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes.
  • Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes.
  • Pel en snipper het sjalotje en de knoflook fijn, meng het door het gehakt, breng op smaak met peper en zout en draai er kleine balletjes van.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Kook hierin de gehaktballetjes ca. 5 minuten en haal ze dan uit de bouillon.
  • Voeg de poulet toe en gaar deze in ca. 80 minuten op een laag vuur.
  • Voeg de laatste 15 minuten de champignons en de gehaktballetjes toe.
  • Bak de reepjes ontbijtspek in een droge pan uit tot ze krokant zijn.
  • Verhit de roomsaus en schep het vlees, de gehaktballetjes en champignons uit de bouillon en doe ze in de saus.
  • Voeg peterselie en zilveruitjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de blanquette in warme schaaltjes en strooi de reepjes ontbijtspek erover.
  • Giet de bouillon door een doek en serveer deze erbij in een apart kommetje.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven