
Blinde vink, met tomaat en knoflookschuim.
Een variant op een klassieke favoriet, waarin de blinde vink wordt gecombineerd met de frisse en volle smaken van tomaat en een luchtig knoflookschuim.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 4 kalfs kalfs blinde vinken
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 Italiaanse tomaten gepeld en in kwarten gesneden
- 1/2 glas droge witte wijn
- 1 eetlepel verse dragon blaadjes gehakt
- 1 theelepel boter
- 1 teentjes knoflook grof gehakt
- 1/2 deciliter slagroom of kookroom
- 1/2 deciliter melk
- zout en peper uit de molen
Instructions
- Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de blinde vinken rondom goudbruin en nèt gaar van binnen.
- Neem de blinde vinken uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.
- Fruit de knoflook in de boter zonder te kleuren.
- Voeg de room toe en kook alles zachtjes tot 2/3 in, pureer en zeef het mengsel.
- Voeg de melk toe en klop het geheel schuimig met een garde of staafmixer.
- Bak de in vieren gesneden tomaat in de resterende olijfolie, voeg witte wijn en de gehakte dragon blaadjes toe en breng met zout en peper op smaak.
- Presenteer de blinde vinken op het tomatenmengsel en schep het knoflookschuim rondom.
- Lekker met in de oven gebakken aardappels met rozemarijn en zeezout.
Trefwoord kalfs blinde vink