Zoete aardappel gevuld met schnitzelreepjes

Deze zoete aardappel gevuld met schnitzelreepjes is een heerlijke en unieke maaltijd die perfect is voor een lunch of diner. De zoete aardappel wordt zacht geroosterd en gevuld met malse schnitzelreepjes, romige saus en knapperige groenten. Een ware explosie van smaken en texturen die je zal verrassen!

Zoete aardappel gevuld met schnitzelreepjes

Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten
  

  • 400 gram kalfsschnitzel
  • 4 grote zoete aardappels
  • 1 eetlepel 5 kruidenpoeder
  • 3 eetlepel arachideolie
  • 4 takjes koriander
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 100 gram blikje mais
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel bruine suiker
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak
  • Extra aluminiumfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappel en prik gaatjes er rondom in. Wikkel iedere aardappel in aluminiumfolie en leg de aardappels in het midden van oven en gaar het in ongeveer 35 minuten.
  • Snijd ondertussen de kalfsschnitzels, op de draad, in reepjes. Vermeng de 5 kruidenmix met 2 eetlepels arachideolie en marineer hierin de kalfsvleesreepjes. Haal de blaadjes koriander van de stengels, was het en hak het fijn. Pel de knoflookteentjes en snijd het fijn. Tomaten wassen, verwijder de kroontjes, snijd het in vieren, haal de zaadjes eruit en snijd het tomatenvlees in kleine blokje. Snipper de sjalotjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Alle ingrediënten mengen en voeg het limoensap, de bruine suiker en eventueel zout naar smaak toe. Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag, voeg een eetlepel arachideolie toe en bak de kalfsvleesreepjes om en om.
  • Haal de zoete aardappels uit de oven en aluminiumfolie en snijd de aardappels overdwars door en druk de zijkanten iets in zodat er een kuiltje ontstaat. Schep in het kuiltje de groentemix en schep daarop de kalfsvleesreepjes. Serveer het direct.
Trefwoord kalfsschnitzels
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven