Verras je gasten met deze heerlijke en lichte tartaar van kokkels met een frisse twist. De delicate smaak van de kokkels wordt perfect gecombineerd met de zilte tonen van oesters, de frisse crunch van komkommer en radijsjes, en de pittige kick van jalapeño peper. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Tartaar met kokkels
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 200 g Kalfshaas
- 1 stengel bleekselderij
- 20 g kappertjes
- 500 g kokkels
- 5 cl room
- 1 stuks vastkokende aardappel
Instructies
- Zet 2/3 van de kokkels op met een scheutje witte wijn, dek af met een deksel en laat stoven tot de schelpen openstaan. Neem het vlees uit de schelp en houd apart. Laat het kookvocht lichtjes reduceren, voeg de room toe en breng op smaak.
- Hak het kalfsvlees met een scherp mes zo fijn mogelijk en breng op smaak met de geblancheerde brunoise van de bleekselderij, de gehakte kappertjes, de kokkels en wat olijfolie. Schaaf de aardappel in dunne plakjes en frituur deze samen met de blaadjes van de bleekselderij tot krokante chips. Stoof de rest van de kokkels kort en dresseer op het bord rondom de tartaar. Schenk er de geëmulgeerde saus bij en garneer met de chips.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!