Deze schnitzelrolletjes met druiven en walnoten zijn een unieke en smaakvolle twist op de klassieke schnitzel. De malse varkenshaasjes worden gevuld met een zoete en nootachtige vulling van druiven, walnoten en ricotta, en vervolgens gepaneerd en gefrituurd tot goudbruin en knapperig. Serveer ze met een frisse salade of aardappelpuree voor een complete en onvergetelijke maaltijd.
Schnitzelrolletjes met druiven en walnoten
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 4 stuks kalfsschnitzel
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- ½ bosje bladpeterselie
- 1 takje verse munt
- 2 eetlepels olijfolie
- 0,25 liter witte wijn of druivensap
- 250 gram pitloze witte druiven
- 250 gram pitloze blauwe druiven
- 125 gram walnoten
- 1 limoen
- ½ eetlepel boter
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel aardappelzetmeel
- 4 eetlepels koud water
- zeezout naar smaak
- peper uit de molen
- Extra:
- 4 cocktailprikkers
- 2 diepvrieszakjes
- aluminiumfolie
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling. Leg de schnitzels naast elkaar in de diepvrieszakjes en plet het, bijvoorbeeld met een zware steelpan. Bestrijk de schnitzels met de mosterd en maal er wat peper op. Bladpeterselie en munt wassen en drogen. Haal 4 mooie muntblaadjes er af en bewaar als garnering. De rest van de munt en het peterselie fijnhakken en gelijkmatig over de schnitzels verdelen. Rol de schnitzels op en zet het rolletje vast met de cocktailprikkers. Verhit een passende koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur voor. Voeg de olijfolie toe en bak de rolletjes om en om bruin. Blus af met de witte wijn of druivensap en laat het op middelmatig vuur afgedekt ongeveer 10 minuten smoren.
- Ondertussen de druiven wassen, drogen en halveren. De limoen halveren. De ene helft in partjes snijden voor garnering, de andere helft persen. De druiven en walnoten met de boter vermengen. Suiker en limoensap toevoegen en kook het geheel voorzichtig totdat het vocht bijna verdampt is en het mengsel begint te karamelliseren.
- Haal de rolletjes uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Zet de pan met het baksel terug op het vuur. Vermeng het aardappelzetmeel met het water. Voeg het toe aan het baksel in de pan, roer door en verhit de fond kort. Verdeel het druiven-walnoten mengsel over 4 borden, snijd de rolletjes diagonaal door en verdeel over de borden. Garneer het met de fond, de limoenstukjes en blaadjes munt. Serveer het direct.
Trefwoord kalfsschnitzels
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!