Deze gemengde salade met lauwwarme kalfsvleesreepjes is perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd. De malse kalfsvleesreepjes worden gecombineerd met een frisse salade van sla, tomaat, komkommer en olijven. De dressing van olijfolie, citroensap en basilicum geeft de salade een extra diepgang.
Gemengde salade met lauwwarme kalfsvleesreepjes
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 250 gram kalfsvleesreepjes
- 300 gram gewassen gemengde salade
- 2 tomaten
- 1 eetlepel groene olijven
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel groene pesto
- 2 takjes basilicum
- 2 eetlepels Parmezaanse kaasbrokjes
- peper uit de molen
Instructies
- Haal een half uur voor bereiding het vlees uit de koeling en laat op temperatuur komen. Marineer de kalfsvleesreepjes in 2 eetlepels olijfolie, gemengd met de pesto. Doe in een grote schaal de salade. Snijd de tomaten in kleine blokjes, snijd de olijven in ringetjes en voeg dit door de salade. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes, scheur het fijn en roer dit door de salade.
- Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur. Roerbak de reepjes om en om voor circa 3 minuten. Roer de reepjes door de salade, sprenkel de overgebleven olijfolie erover en garneer met brokjes Parmezaanse kaas en peper naar smaak.
- Serveer direct. Lekker met plakjes ciabatta of stokbrood.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!