Caesar salade met pulled kalfsvlees en hamchips

Deze Caesar salade met pulled kalfsvlees en hamchips is een unieke en smaakvolle twist op de klassieke Caesar salade. De malse pulled kalfsvlees en knapperige hamchips voegen een extra dimensie toe aan de salade, terwijl de romige Caesar dressing de smaken perfect samenbindt.

Caesar salade met pulled kalfsvlees en hamchips

Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 400 g pulled kalfsvlees
  • 1 el boter
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 4 sneetjes aan de lucht gedroogde ham
  • 2 kroppen bindsla
  • 4 el geschaafde Parmezaanse kaas
  • Voor de dressing:
  • 2 eierdooiers
  • 8 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Dijon-mosterd
  • 2-3 el witte wijnazijn
  • 4 el room
  • Zout
  • Cayennepeper

Instructies
 

  • Het pulled kalfsvlees in een pan met antiaanbaklaag in wat boter rondom bruineren, laten afkoelen en met zout en peper op smaak brengen. De oven voorverwarmen op 175°C. De hamsneetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen en op het middelste rek knapperig laten braden. De bindsla wassen en droog schudden. Blaadjes in hapklare stukjes trekken.
  • Voor de dressing eierdooier met olie geleidelijk roeren, zodat een mayonaise ontstaat. Het teentje knoflook in de brij duwen en met mosterd, azijn en room omroeren. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  • Slablaadjes met de dressing mengen en over vier diepe borden verdelen. Het pulled kalfsvlees uit elkaar trekken en verdelen over de borden. Met Parmezaanse kaas bestrooien en een snee gedroogde ham erbovenop leggen.
Trefwoord pulled kalfsvlees
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven