Boeuf Stroganoff met spätzle en groene salade

Deze klassieke Russische stoofpot met kalfsvlees krijgt een moderne twist met de toevoeging van zelfgemaakte spätzle en een frisse groene salade. Het malse kalfsvlees wordt gesauteerd met champignons, uien en een romige saus op basis van crème fraîche. De spätzle, zachte Duitse noedels, zorgen voor een stevige bite en de salade voegt een frisse tegenhanger toe.

Boeuf Stroganoff met spätzle en groene salade

Deze klassieke Russische stoofpot met kalfsvlees krijgt een moderne twist met de toevoeging van zelfgemaakte spätzle en een frisse groene salade. Het malse kalfsvlees wordt gesauteerd met champignons, uien en een romige saus op basis van crème fraîche. De spätzle, zachte Duitse noedels, zorgen voor een stevige bite en de salade voegt een frisse tegenhanger toe.

Ingrediënten
  

  • 3 el tarwebloem
  • 600 g kalfshaas schoudergebraad/schouderfilet
  • plantaardige kookroom
  • 4 sjalotten in reepjes gesneden
  • 150 g crème fraîche
  • 100 ml kalfsbouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl Dijon-mosterd
  • 1 el tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • Voor de spätzle en salade:
  • 1 krop tuinsla
  • 2 sjalotten in fijne blokjes gesneden
  • sap van 1 limoen
  • witte balsamico
  • basilicumolie
  • zout
  • peper
  • 500 g spätzle
  • 50 gr boter

Instructies
 

  • Leg de bloem op een groot bord. Snijd het vlees in fijne reepjes en wentel door de bloem. Verhit de plantaardige room in een koekenpan op matig vuur en bak de sjalotten.|
  • Verhoog de temperatuur lichtjes en voeg het vlees toe. Bak ongeveer 5 minuten aan alle kanten, het vlees moet van binnen nog altijd lichtroze zijn. Voeg de overige ingrediënten toe, breng op smaak en verwarm alles opnieuw al roerend.
  • Maak de sla schoon en versnipper. Meng de sjalotten, limoensap, balsamico, basilicumolie, peper en zout om een marinade te maken en doe in de salade.
  • Kook de spätzle in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg in een schotel en doe de boter eronder.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven