Broodje Pulled kalfsvlees

Ben je op zoek naar een alternatief voor het klassieke broodje pulled pork? Probeer dan eens dit heerlijke broodje pulled kalfsvlees. Het malse kalfsvlees wordt langzaam gegaard in een smaakvolle bouillon totdat het perfect zacht en sappig is. Vervolgens wordt het vlees “gepulled” met twee vorken en geserveerd op een zacht broodje met je favoriete toppings.

Broodje Pulled kalfsvlees

Ben je op zoek naar een alternatief voor het klassieke broodje pulled pork? Probeer dan eens dit heerlijke broodje pulled kalfsvlees. Het malse kalfsvlees wordt langzaam gegaard in een smaakvolle bouillon totdat het perfect zacht en sappig is. Vervolgens wordt het vlees "gepulled" met twee vorken en geserveerd op een zacht broodje met je favoriete toppings.
Totale tijd 7 uur

Ingrediënten
  

  • 200 gr kalfsnek
  • 1 klein Turks broodje
  • 25 gr wortel julienne
  • 15 gr rode ui
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Voor de saus:
  • 40 gr Griekse yoghurt
  • 1,5 tl sambal
  • 1,5 tl citroensap
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zeezout
  • Paar blaadjes verse peterselie

Instructies
 

  • Kook 1,2 liter water en laat hierin de bouillonblokjes oplossen. Schroei het vlees (ik gebruikte een stuk kalfsnek van 600 gram, maar had 200 gram hiervan nodig voor dit recept) aan alle kanten dicht en leg het daarna in een slowcooker. Giet de bouillon erbij totdat het vlees onder staat. Laat het vlees voor 6-7 uur in de slowcooker liggen. Haal het er uit wanneer het (meer dan) gaar is en trek het vlees in stukjes met twee vorken, of gewoon lekker met je handen. (pulled veal it is).
  • Gebruik peper en zout om het vlees op smaak te brengen en ‘kneed’ dit er goed doorheen. Snijd de peterselie fijn en maak ondertussen de saus door alle ingrediënten (inclusief de fijngehakte peterselie) te mixen in een schaaltje. Snijd het Turkse broodje open, leg hier een blad ijsbergsla op, verdeel hier een deel van de saus over, leg hier de helft van het vlees op, vervolgens de julienne-wortel-reepjes en de rode ui en sluit af met de andere helft van het vlees. Verdeel dan de overige saus erover.
  • ENJOY!
  • Dit recept is gemaakt met Peter’s Farm Rosé Beter Leven Kalfsvlees.
Trefwoord kalfsnek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven