Burger op gegrild zuurdesembrood en gegrilde saucijs met piccalilly

Deze burger op gegrild zuurdesembrood met gegrilde saucijs en piccalilly is een unieke en smaakvolle twist op de klassieke burger. De malse gehaktbal wordt gecombineerd met een gegrilde saucijs en pittige piccalilly.

Burger op gegrild zuurdesembrood en gegrilde saucijs met piccalilly

Deze burger op gegrild zuurdesembrood met gegrilde saucijs en piccalilly is een unieke en smaakvolle twist op de klassieke burger. De malse gehaktbal wordt gecombineerd met een gegrilde saucijs en pittige piccalilly.
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • Voor de kalfshamburgers:
  • Zout en peper
  • 1 glas rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 kruidnagel
  • 4 stuks kalfsburger
  • 12 geroosterde cherrytomaatjes
  • 100 gram geleisuiker
  • 100 gram rucola
  • 200 centiliter olijfolie
  • 600 gram zuurdesembrood
  • barbecue
  • mes
  • snijplank
  • spatel
  • steelpannetje
  • Voor de kalfssaucijs:
  • 4 Roseval aardappels
  • 4 stuks kalfssaucijs
  • 100 centiliter olijfolie
  • 150 gram Livarspek
  • Barbecue
  • cocktailprikker
  • mes
  • snijplank
  • spatel
  • steelpannetje
  • Voor de piccalilly:
  • Mosterd
  • zout en peper
  • ½ bloemkool
  • ½ komkommer
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter kipbouillon
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 ui
  • 2 laurier
  • 2 steranijs
  • 2 theelepels kurkuma
  • 4 stengels bleekselderie
  • 6 peentjes bospeen
  • 20 gram boter
  • 100 gram paddenstoel
  • kookpan
  • mes
  • snijplank
  • spatel
  • steelpannetje
  • vleesvork

Instructies
 

  • Bereidingswijze burger: Zet de uien aan in een beetje olijfolie en blus af met de rode wijn. Laat even inkoken en voeg dan de azijn, suiker en overige ingrediënten toe. Laat inkoken tot een stroopje en zet koud. Snijd van het brood 2 dikke plakken, besprenkel met de olijfolie en grill deze samen met de burgers op de barbecue. Presenteer de burger op het gegrilde brood met de rucola, uiencompote en cherrytomaatjes.
  • Bereidingswijze saucijs: Kook de Charlotte aardappels in ongeveer 20 minuten beetgaar in gezouten water met de kruiden en 1 teen knoflook. Giet af en laat nagaren (niet koud spoelen). Snijd in twee helften en grill ze aan beide kanten. Snijd het spek in grote stukken van 5 bij 1,5 centimeter dik en leg ze op de barbecue. Smeer de saucijzen in met rozemarijn/knoflook olie en leg ze op de barbecue. Leg het spek tussen de twee helften aardappels in zodra alles gaar is. Steek ze vast met de prikker. Serveer bij de saucijzen de piccalilly.
  • Bereidingswijze piccalilly: Snijd alle ingrediënten in mooi kleine stukjes. Kook deze beetgaar en laat snel afkoelen. Verhit de boter en fruit het uitje aan. Doe de kerrie met de kurkuma erbij en muteer de massa. Blus af met de kippenbouillon en roer goed door. Zet de groenten onder het vocht en laat afkoelen.
Trefwoord kalfsvleesproduct
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven