Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes
Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 2 stuks kalfsschnitzels
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes basilicum
- 4 Ciabatta afbakbroodjes
- 200 gram gewassen gemengde sla
- 1 bakje kruidenkaas naar keuze
- peper uit de molen
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen.
- Snijd de schnitzels in dunne reepjes op de draad met een scherp niet gekarteld mes.
- Haal de blaadjes rozemarijn van de steeltjes en hak het fijn.
- Meng de rozemarijn door de olie en marineer hierin de reepjes.
- Bak de Ciabatta broodjes af volgens de instructie op de verpakking.
- Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur en bak hierin de reepjes voor circa 4 minuten, schep met regelmaat om.
- Snijd de broodjes open, smeer ze in met de kruidenkaas.
- Leg de sla er op, verdeel de reepjes over de broodjes, bestrooi met peper en serveer direct.
- Serveer de overgebleven kruidenkaas er bij.
Trefwoord kalfsschnitzels