Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Dubbel kalfsribstuk, gebraden op grootmoeders wijze.
Dubbel kalfsribstuk, gebraden op grootmoeders wijze, is een nostalgisch gerecht waarin subtiele kruiden, een vleugje knoflook en het eigen braadvocht zorgen voor een diepe, volle smaak.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
60 minuten
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
2
stuks à 600 gram dubbel kalfsribstuk
200
gram
Ratte aardappelen uit Noirmoutier
12
jonge peentjes
8
jonge uitjes
100
gram
groene boontjes
boter
fleur de sel
1
deciliter
kalfsjus
4
eetlepels
olijfolie
5
eetlepels
plantaardig olie
2
teentjes knoflook
1
takje tijm
Bereidingswijze
Stap 0/11 (0% voltooid)
1
Maak alle groenten schoon en blancheer ze afzonderlijk beetgaar in gezouten water.
2
Laat uitlekken en droog na met een keukendoek.
3
Snijd de ongeschilde aardappelen doormidden en bak ze in een scheutje plantaardige olie in een gietijzeren pan.
4
Voeg zodra gekleurd, de tijm, knoflook en een scheut water toe.
5
Laat afgedekt gedurende 12 minuten verder garen.
6
Maak de ribstukken schoon, kleur stevig in plantaardige olie, leg ze bij de aardappelen in de gietijzeren pan en laat nog 12 minuten verder garen.
7
Draai tussendoor tweemaal om en laat nog 8 minuten rusten.
8
Draai ondertussen wel tweemaal om.
9
Verwarm de groenten in wat olijfolie en breng op smaak met fleur de sel.
10
Presenteer de ribstukken op een groot bord met daaromheen de groenten.
11
Sauceer het geheel met de verwarmde kalfsjus.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.