Kalfsentrecote met gegrilde courgettelinten en gnocchi
Een verfijnd en toch feestelijk gerecht dat perfect past bij een gezellige maaltijd. De kalfsentrecote, een mals stuk vlees met een rijke smaak, wordt kort gebakken voor een sappig resultaat. Gegrilde courgettelinten voegen een lichte, frisse smaak toe, terwijl de gnocchi zorgt voor een romige, vullende touch.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 courgettes
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden gedroogd
- 1 pak gnocchi vers
- 1 eetlepel tijm vers gehakte
- 2 eetlepels zure room
- Zout en peper naar smaak uit de molen
Instructies
- De entrecotes insmeren met olijfolie.
- Op temperatuur laten komen buiten de koeling circa 20 minuten.
- De courgettes in de lengte in dunne plakken snijden.
- Insmeren met olijfolie en in een grill pan bakken.
- Bestrooien met zout en Italiaanse kruiden.
- De kalfsentrecotes om en om in koekenpan op matig vuur bakken circa 3 minuten aan iedere zijde.
- Op een warm bord laten rusten, afdekken met aluminium folie.
- Gnocchi in een pan ruim kokend water met zout beetgaar koken, afgieten, mengen met zure room en tijmblaadjes.
- Entrecotes bestrooien met zout en peper, snijden, op warme borden leggen, garneren met de courgettelinten en de gnocchi.