De malse kalfsentrecote wordt gebakken in een pan en in de oven verder gegaard. Vervolgens geserveerd met een rijke en smaakvolle rode wijnsaus.
Entrecote met rode wijnsaus
De malse kalfsentrecote wordt gebakken in een pan en in de oven verder gegaard. Vervolgens geserveerd met een rijke en smaakvolle rode wijnsaus.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- boter
- melk
- room
- 1 bosje bospeen
- 1 knolselderij
- 5 deciliter rode wijn
- 500 gram aardappelen
- 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
Instructies
- Haal de entrecote een half uur voor bereiding uit de koelkast. Schil de aardappelen en maak de knolselderij schoon. Snijd alles in gelijke stukken en kook deze gaar. Schil de bospeen, maar laat er een beetje groen aan zitten. Blancheer de bospenen in een pan met kokend water en zeezout. Haal ze eruit als ze beetgaar zijn en schrik ze af in een bak met ijswater. Maak met de mixer een mooie gladde puree van de aardappelen en knolselderij zodra ze gaar zijn. Voeg de melk, room en boter toe om een smeuïge mix te krijgen.
- Bak het vlees in een pan mooi bruin. Leg het vlees daarna in een ovenschaal en gaar het 8 tot 10 minuten in de oven op 180˚C. Laat het vlees daarna even rusten. Blus het braadvocht af met de rode wijn. Laat dit tot 1/3 inkoken. Voeg de roomboter toe en monteer het geheel af met een staafmixer. Maak de bospeen in een pan met boter en suiker warm.
Trefwoord entrecote
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!