Dit gerecht combineert de malse entrecote met een frisse en smaakvolle rodebieten-appelsalade. De zoete aardse smaak van de rode biet, de frisse appel en de romige dressing creëren een perfecte balans met de sappige entrecote.
Entrecote met rodebieten-appelsalade
Dit gerecht combineert de malse entrecote met een frisse en smaakvolle rodebieten-appelsalade. De zoete aardse smaak van de rode biet, de frisse appel en de romige dressing creëren een perfecte balans met de sappige entrecote.
Totale tijd 27 minuten min
Ingrediënten
- 2 el vijgenmosterd
- 2 el vloeibare honing
- 4 el frambozenazijn
- 4 el olijfolie
- Zout
- Vers gemalen peper
- 100 g veldsla
- 1 rode appel
- 500 g gekookte rode biet geschild
- 1 bosje bieslook
- 4 dunne 125 g per stuk kalfsentrecote
- Zout
- Vers gemalen peper
- Meel om door te halen
- Ong. 1 el boter om te bakken
Instructies
- Meng de vijgenmosterd met de honing en de frambozenazijn. Meng de olijfolie erdoor. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was de veldsla en laat uitdruipen. Was en droog de appel, deel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Halveer de rode bieten en snij ze in dunne partjes. Meng de veldsla met de appel, rode biet en vinaigrette.
- Dep de entrecotes met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Verhit de boter in een pan en bak de entrecotes aan beide kanten ongeveer 2 – 3 minuten. Leg de entrecotes met de salade op de borden.
Trefwoord kalfsentrecote
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!