
Kalfsentrecote met zoete aardappelen.
Een smaakvol en mals gerecht is kalfsentrecote gebakken met een sappige rosé kern, gecombineerd met de natuurlijke zoetheid van geroerbakte zoete aardappelen.
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
- 4 zoete aardappels geschild
- 1 potje kalfsfond
- 1 takje rozemarijn
- 1 limoen
- 1 klont boter
- rijstolie
- peper uit de molen
- fleur de sel zeezout
Instructions
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.
- Doe de kalfsfond in een steelpannetje, voeg de rozemarijn toe en laat het zachtjes inkoken.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes.
- Verwarm een (grill)pan voor op middelmatig vuur.
- Voeg een scheutje rijstolie toe en bak de entrecotes om en om bruin van buiten en rosé van binnen.
- Baktijd is afhankelijk van de dikte van de entrecotes maar zal ongeveer 4-6 minuten zijn.
- Verwarm ondertussen een koekenpan voor en voeg een klont boter toe.
- Roerbak de zoete aardappel tot beetgaar, besprenkel met limoensap en kruid met wat fleur de sel.
- Haal de entrecotes uit de pan en pak het in met aluminiumfolie zodat het kan rusten voordat het wordt aangesneden.
- Naar smaak de entrecotes met peper kruiden.
- Indien gewenst kan zout worden toegevoegd na bereiding.
- Zout het vlees nooit voor bereiding, zout onttrekt vocht.
- Snijd de entrecotes in plakjes en serveer het met de gebakken zoete aardappel, de rozemarijn-jus en een frisse groene salade.
Trefwoord kalfsentrecote