Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Fricassee van kalfswang met lentegroenten
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
st
kalfswangen
2
l
water
1/2 winterpeen
1/2 ui
het groen van 1 prei
1
takje
selderij
puree van 1 pastinaak
600
g
room
80
g
gember
1/2 citroen
4
kardemompeulen
8
bospeentjes
2
rode uien
1/2 bosje radijs
8
topjes romanesco
12
groene asperges
olijfolie
Bereidingswijze
Stap 0/2 (0% voltooid)
1
Kook de wangen de dag voordien in gezouten water met het aromatisch boeket. Haal het vlees uit het vocht en bewaar gedurende een nacht in de koeling. Haal de bouillon door een zeef, laat afkoelen, ontvet en laat tot de helft reduceren. Voeg de puree, room, gember en kardemom toe, laat 40 minuten pruttelen, mix, haal door een zeef en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
2
Snijd de wangen in mooie stukken,voeg aan de saus toe en laat zachtjes koken. Kook alle groenten apart in gezouten water. Dresseer de wangen en groenten in een diep bord, voeg wat saus toe en besprenkel met enkele druppels olijfolie.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.