Deze geroosterde kalfszwezerik op een groene salade is een culinair hoogstandje. De zilte kalfszwezerik wordt gecombineerd met de frisse smaken van een groene salade met een lichte vinaigrette
Geroosterde kalfszwezerik op een groene salade
Deze geroosterde kalfszwezerik op een groene salade is een culinair hoogstandje. De zilte kalfszwezerik wordt gecombineerd met de frisse smaken van een groene salade met een lichte vinaigrette.
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 2 van ca 300 gram kalfszwezeriken
- Salade:
- 200 gram haricots verts geblancheerd en gesplitst
- 100 gram veldsla gewassen en gedroogd
- gemengde kruiden kervel,waterkers, dragonblaadjes, peterselie, etc.
- 60 gram olijfolie
- 30 gram aceto balsamico
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- sap van een halve citroen
- peper en zout
Instructies
- Spoel de zwezerik goed en dep droog. Rooster in een kamado van 150°C aan de rand niet meteen boven de kolen in ca 45-60 minuten goudbruin, krokant en gaar. Keer een aantal maal.
- Maak een vinaigrette door de aceto, citroensap, mosterd en honing te mengen me een garde en langzaam de olijfolie erdoor te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de haricots verts, veldsla en de helft van de kruiden, een paar lepels vinaigrette en een snufje zout en versgemalen peper.
- Snij de zwezerik in plakken en bestrooi met een beetje zout en peper. Verdeel de salade over de borden en leg daarop de plakken zwezerik, lepel nog wat vinaigrette over het gerecht en garneer af met kruiden.
Trefwoord kalfszwezerik
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!