Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Gestoofd kalfsvlees met champignons
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
85 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
gram
kalfspoulet
50
gram
boter
1
klein teentje knoflook
100
gram
champignons
paprikapoeder
1
blik champignonsoep
4
deciliter
bouillon
zout en peper uit de molen
takjes peterselie
2
theelepels
maïzena
Bereidingswijze
Stap 0/3 (0% voltooid)
1
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verhit de boter en schroei het vlees op middelmatig vuur even dicht maar laat het niet bruinbakken. Ga met de knoflook langs de wanden van een sauspan voor de smaak. Leg de knoflook weg. Laat het vlees uitlekken en doe het in de sauspan. De champignons aan de achtergebleven boter toevoegen en zachtjes bakken. Verdeel ze dan over het vlees.
2
Voeg het paprikapoeder, de champignonssoep, de bouillon en peper en zout naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, doe er een deksel op, zet de pit laag en laat ongeveer 1½ uur sudderen. Maak de maïzena aan met wat water en roer dit door het vleesmengsel totdat de gewenste dikte wordt bereikt. Besprenkel met peterselietoefjes.
3
Lekker met aardappelkroketten of peterselie aardappelen en groene erwten.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.