Dit recept voor gestoomde lever met groene asperges, spinazie en tofusaus is een gezonde en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een lichte lunch of diner. De malse lever wordt gestoomd en geserveerd met verse groene asperges en spinazie. De romige tofusaus voegt extra smaak en textuur toe.
Gestoomde lever met groene asperges, spinazie en tofusaus
Dit recept voor gestoomde lever met groene asperges, spinazie en tofusaus is een gezonde en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een lichte lunch of diner. De malse lever wordt gestoomd en geserveerd met verse groene asperges en spinazie. De romige tofusaus voegt extra smaak en textuur toe.
Bereidingstijd 30 minuten min
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 650 gram kalfslever gevliesd en schoongemaakt
- 1 bos groene asperges 20/22
- 200 gram spinazie
- olijfolie
- fleur de sel
- Voor de saus:
- 1 komkommer
- 1/2 bos dille
- 1 citroen
- 250 gram tofu
- olijfolie
Instructies
- Snijd de lever in blokjes, kruid met peper en zout en rol stuk voor stuk in plastic folie. Stoom de lever voor het doorgeven 4 à 5 minuten in de steamer op 100ºC en laat nog 3 minuten rusten. Snijd voor de saus de komkommer in de lengte doormidden en pers de citroen uit. Mix de tofu met de komkommer, de dille en het citroensap glad en breng op smaak met peper en zout. Schil de asperges lichtjes en stoom enkele minuten.
- Was de spinazie en breng op smaak met olijfolie, peper en fleur de sel. Dresseer de blokjes lever met de groene asperges naast de spinaziesalade en serveer de saus apart. Werk af met een half citroentje en enkele druppels olijfolie.
Trefwoord kalfslever
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!