Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Gevulde appel met kalfsgehakt
Gevulde appel met kalfsgehakt is een smaakvolle en verrassende combinatie van zoet en hartig. Bij dit gerecht wordt een stevige appel uitgehold en gevuld met o.a. gekruid kalfsgehakt.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
250
gram
kalfsgehakt
4
appels
75
gram
ontbijtspek
2
sjalotjes
2
teentjes knoflook
4
plakken brie
8
plakken truffel
2
theelepels
truffelolie
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 0/7 (0% voltooid)
1
Schil en halveer de appels, verwijder klokhuis met een appelboor.
2
Snijd het ontbijtspek in fijne blokjes en bak deze uit tezamen met de fijngesneden sjalotjes.
3
Bak het gehakt rul tezamen met de fijngesneden knoflook en voeg dit bij de uitgebakken spekblokjes.
4
Breng het gehakt op smaak met truffelolie, peper en zout.
5
Vul de appels met het gehakt en leg er de plakjes truffel op.
6
Leg op de truffel de plakjes brie.
7
Gaar de appel in ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.