Gewokte reepjes met sinaasappel en couscous met dadels en aubergines

Gewokte reepjes met sinaasappel en couscous met dadels en aubergines is een heerlijke en mediterrane maaltijd die perfect is voor een lichte lunch of diner. De malse reepjes vlees (zoals kip, rund of varken) worden gebakken in een wok met sinaasappelsap, honing, sojasaus en gember. De couscous wordt gegaard met dadels, aubergines, rozijnen en amandelen, wat zorgt voor een zoete en textuurrijke toevoeging.

Gewokte reepjes met sinaasappel en couscous met dadels en aubergines

Gewokte reepjes met sinaasappel en couscous met dadels en aubergines is een heerlijke en mediterrane maaltijd die perfect is voor een lichte lunch of diner. De malse reepjes vlees (zoals kip, rund of varken) worden gebakken in een wok met sinaasappelsap, honing, sojasaus en gember. De couscous wordt gegaard met dadels, aubergines, rozijnen en amandelen, wat zorgt voor een zoete en textuurrijke toevoeging.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gr kalfsvleesreepjes
  • 2 eetl olijfolie
  • zout
  • 2 eetl honing
  • 1 st sinaasappel
  • 1 st sinaasappel
  • 4 eetl olijfolie
  • zout
  • 8 st dadels
  • 300 gr couscous
  • 3 dl groentebouillon
  • 4 st bosui

Instructies
 

  • Haal de reepjes vlees uit de koelkast en laat even op kamer temperatuur komen. Doe de couscous in een grote kom, voeg de kokende groentebouillon toe en laat even staan totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, voeg 4 eetl olijfolie toe. Bak hierin de aubergine, voeg op het laatst zout toe en de gesneden dadels.
  • Bak nu de reepjes vlees in 2 eetl olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur ca 3 min. Schep het vlees uit de pan op een warm bord en zet de pan terug op het vuur. Voeg de honing toe en laat dit een beetje kleuren blus af met het sinaasappelsap. Doe het vlees terug in de pan, voeg zout en peper toe en ook de sinaasappel partjes, meng voorzichtig.
  • Maak de geweekte couscous los met een vork, meng met het citroensap de geraspte schil en de bosui. Verdeel over 4 warme borden, leg op de couscous de gebakken aubergine en de dadels. Verdeel de reepjes over de borden, garneer met de sinaasappelpartjes en evt wat blaadjes verse koriander of platte peterselie.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven