Dit recept voor haas met harissa, basilicumgnocchi en wilde bloemen is een culinaire creatie die zeker zal imponeren. De malse haas wordt gemarineerd in een pittige harissasaus en vervolgens gegaard tot perfectie. De basilicumgnocchi zijn zacht en smaakvol, en de wilde bloemen voegen een vleugje kleur en textuur toe aan het gerecht.
Haas met harissa, basilicumgnocchi en wilde bloemen
Dit recept voor haas met harissa, basilicumgnocchi en wilde bloemen is een culinaire creatie die zeker zal imponeren. De malse haas wordt gemarineerd in een pittige harissasaus en vervolgens gegaard tot perfectie. De basilicumgnocchi zijn zacht en smaakvol, en de wilde bloemen voegen een vleugje kleur en textuur toe aan het gerecht.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 500 gram zonder ketting en gevliesd kalfshaas
- grof zeezout
- 1500 g Agria aardappelen
- 250 g bloem
- 2 eidooiers
- 1 bos basilicum
- 1 dl olijfolie
- bloemen van Oost-Indische kers
- mizuna
- vlierbloesem
- Voor de harissa
- 3 bossen munt
- 3 st rode piment
- 10 g venkelzaad
- 50 g piquillos
Instructies
- Was en borstel de aardappelen goed schoon en dep droog. Leg ze in een ovenschaal op een bodem van grof zeezout en gaar 1 uur in de matig warme oven. Laat iets afkoelen, pel de aardappels en meng het kruim met de bloem, de eidooiers en de fijngehakte basilicum. Kruid met peper en zout en vorm er kleine balletjes van.
- Rol verder tot mooie gnocchi met behulp van een vork. Pocheer de gnocchi in gezouten water dat tegen het kookpunt is en haal ze eruit wanneer ze komen drijven. Wentel de gnocchi net voor het serveren lekker door warme olijfolie, zodat ze goed warm worden. Bind de haas op, kruid met peper en zout en braad rondom aan in olijfolie. Bak nog 4 minuten in de oven en laat vervolgens op een warme plek rusten.
- Snijd net voor het doorgeven in mooie tranches. Mix de ingrediënten voor de harissa in de blender en schep een flinke lepel op de haas. Schep er de gnocchi omheen en garneer met de diverse bloemen.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!