Haastournedos met een taartje van gekonfijte aubergine
De malse haastournedos, perfect gebakken en sappig van binnen, wordt gepresenteerd naast een elegant taartje van gekonfijte aubergine.
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks à 140 gram tournedos van ontvliesde kalfshaas
- 4 eetlepels brunoise van wortel
- 4 eetlepels brunoise van groene paprika
- 4 eetlepels brunoise van gele paprika
- 4 eetlepels brunoise van rode paprika
- 4 eetlepels brunoise van knolselderij
- 4 eetlepels brunoise van tomaat
- 8 plakken aubergine van 1 cm dikte
- 1 theelepel verse tijm
- 1 eetlepel tapenade van zwarte olijven
- 1 deciliter kalfsjus
- olijfolie
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Zweet de verschillende brunoises samen aan in een scheut olijfolie gedurende 2 minuten, voeg de tomaten en de tijm toe en kruid met fleur de sel en versgemalen peper.
- Houd apart.
- Bak de plakken aubergine in een anti-aanbakpan met wat olijfolie en laat vervolgens gedurende 5 minuten konfijten in de oven van 180ºC.
- Neem uit de oven, laat uitlekken op keukenpapier en leg telkens 2 plakjes in een ring.
- Vul met de groenten en verwarm nog even in de oven voor het doorgeven.
- Kruid de tournedos met fleur de sel en peper, braad stevig aan in een scheutje olie en laat tot de juiste cuisson komen in de oven.
- Verwarm ondertussen de kalfsjus met de tapenade en breng op smaak.
- Serveer het vlees op het auberginetaartje, trek er een streep van de saus langs en serveer de rest van de saus apart.
Trefwoord kalfshaas