Halloween kalfstomahawk

De Halloween kalfsvlees tomahawk is een indrukwekkend en stoer gerecht dat perfect past bij de sfeer van Halloween als twist kan het gerecht worden geserveerd met seizoensgebonden bijgerechten zoals geroosterde pompoen, een pittige saus met donkere specerijen, of zelfs een "bloederige" saus van rode wijn of bessen om de duistere sfeer te versterken.

Halloween kalfstomahawk

De Halloween kalfsvlees tomahawk is een indrukwekkend en stoer gerecht dat perfect past bij de sfeer van Halloween als twist kan het gerecht worden geserveerd met seizoensgebonden bijgerechten zoals geroosterde pompoen, een pittige saus met donkere specerijen, of zelfs een "bloederige" saus van rode wijn of bessen om de duistere sfeer te versterken.
Totale tijd 1 uur

Ingredients
  

  • 1 stuk kalfstomahawk
  • 1 pompoen
  • gemengde paddenstoelen
  • 2 plakken roggebrood
  • ½ fijngesneden sjalotje
  • 2 eetlepels panko
  • 1 bos rozemarijn
  • verse kruiden om te garneren
  • boter|
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions
 

  • Laat de tomahawk in circa een uur op kamertemperatuur komen. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Maak uit de plakken bijvoorbeeld kruizen, schedels, etc voor het visuele effect. Braad de tomahawk 5 minuten om en om in een hete koekenpan met wat olie en boter, verwarm de oven voor op 80°C hete lucht leg het vlees in een schaal met de rozemarijntakken onder en op het vlees, kruid aan alle kanten met versgemalen peper en zet in de oven. Gaar voor 30-45 minuten mooi rosé, rond 54°C kerntemperatuur aanhouden met een vleesthermometer voor medium garing.
  • Bak de pompoen ornamenten in olie met een klontje boter tot ze goudbruin en gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de panko met wat fijngesneden rozemarijn of andere verse kruiden en bak kort in een koekenpan met een paar druppels olie. Verkruimel de roggebroodplakjes, fruit de sjalotjes kort in een koekenpan met wat boter en bak de roggebroodkruimels 1-2 minuten mee. Gebruik dit als de bodem voor het gerecht op een donker bord (ik gebruik een leisteen). Leg hierop de tomahawk en garneer met de overige onderdelen tot een spannend gerecht.
Trefwoord kalfsribeye
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven