Happy burger

Deze burger van kalfsgehakt met mozzarella en basilicum is een heerlijke optie om als een uitgebreide lunch te bereiden.

Happy burger

Deze burger van kalfsgehakt met mozzarella en basilicum is een heerlijke optie om als een uitgebreide lunch te bereiden.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 3 lente-uitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 broodjes
  • 250 gram mozzarella
  • sla
  • 2 tomaten
  • verse kruidenkaas
  • enkele blaadjes basilicum

Instructies
 

  • Hak de lente-uitjes (bosuitjes) fijn en snijd het groen in smalle reepjes.
  • Meng dit met het gehakt en het ei.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakken.
  • Maak met vochtige handen van het gehakt platte burgers.
  • Bestrijk deze met olijfolie.
  • Bak of gril ze aan weerszijden gedurende 2 minuten.
  • Snijd de broodjes open en besmeer deze met verse kruidenkaas.
  • Leg daarop plakjes mozzarella en een slablad.
  • Leg een burger op de sla en versier met een plakje tomaat.
  • Dek het geheel af met de andere helft van het broodje.
  • De burgers kunnen ook met patat frites in plaats van brood geserveerd worden.
  • Ideaal voor een kinderpartijtje.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven