Kalfs dikke lende met saffraan, kaneel en honing uit de braadzak

Een geurig recept waarin kalfs dikke lende langzaam wordt gegaard in een braadzak, zodat alle smaken goed met elkaar vermengd worden.

Kalfs dikke lende met saffraan, kaneel en honing uit de braadzak.

Een geurig recept waarin kalfs dikke lende langzaam wordt gegaard in een braadzak, zodat alle smaken goed met elkaar vermengd worden.
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 800 gram kalfs dikke lende
  • 4 appels granny smith of goudreinet geschild zonder klokhuis
  • 1 limoen zonder schil in dunne plakjes gesneden
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel saffraan of imitatiesaffraan
  • zout en versgemalen peper
  • braadzak

Instructies
 

  • De appels in dikke schijven snijden en de helft hiervan in de braadzak leggen.
  • De lende lappen bestrooien met zout en peper, op de schijven appel in de braadzak leggen en achtereenvolgens bedekken met de plakjes limoen en de resterende schijven appel.
  • De honing vermengen met het water, kaneel en saffraan en over de schijven appel op het vlees scheppen.
  • De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.
  • De schaal in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen en de lende in ca. 30 minuten garen (het vlees moet gaar en nog sappig zijn).
  • De lende uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten “rusten”.
  • Snijd de lende met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de appel en het braadvocht uit de braadzak.
  • Lekker met in boter gestoofde bleekselderij en couscous.
Trefwoord kalfs dikke lende
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven