Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfs T-bone met artisjokkensaus.
Kalfs T-bone met artisjokkensaus is een luxe gerecht waarin de smaak van de gegrilde kalfs-T-bone perfect samenkomt met de tonen van een romige artisjokkensaus.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfs T-bone
1
eetlepel
boter
2
eetlepels
olijfolie
1
geperst teentje knoflook
1
blik artisjokharten
1
ontvelde vleestomaat
8
zwarte olijven
4
eetlepels
diepvries tuinboontjes
1
borrelglas droge sherry
1
eetlepel
peterselie
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/7 (0% voltooid)
1
Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de T-bones om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
2
Neem het vlees uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.
3
Fruit de knoflook in de olijfolie zonder te kleuren, voeg vervolgens de stukken artisjokharten toe, bak het geheel en blus af met sherry.
4
Tuinboontjes, olijven en tomaat toevoegen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
5
Voeg gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak.
6
Serveer de saus apart.
7
Lekker met groene salade en aardappel uit de oven.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.