Kalfs T-bone met artisjokkensaus.

Kalfs T-bone met artisjokkensaus is een luxe gerecht waarin de smaak van de gegrilde kalfs-T-bone perfect samenkomt met de tonen van een romige artisjokkensaus.

Kalfs T-bone met artisjokkensaus.

Kalfs T-bone met artisjokkensaus is een luxe gerecht waarin de smaak van de gegrilde kalfs-T-bone perfect samenkomt met de tonen van een romige artisjokkensaus.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingredients
  

  • 4 stuks kalfs T-bone
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 blik artisjokharten minimaal 4 stuks, in vieren gesneden
  • 1 ontvelde vleestomaat fijngesneden
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels diepvries tuinboontjes
  • 1 borrelglas droge sherry
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Instructions
 

  • Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de T-bones om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
  • Neem het vlees uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.
  • Fruit de knoflook in de olijfolie zonder te kleuren, voeg vervolgens de stukken artisjokharten toe, bak het geheel en blus af met sherry.
  • Tuinboontjes, olijven en tomaat toevoegen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Voeg gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak.
  • Serveer de saus apart.
  • Lekker met groene salade en aardappel uit de oven.
Trefwoord kalfs T-bone
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven