
Kalfs T-bone met artisjokkensaus.
Kalfs T-bone met artisjokkensaus is een luxe gerecht waarin de smaak van de gegrilde kalfs-T-bone perfect samenkomt met de tonen van een romige artisjokkensaus.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 4 stuks kalfs T-bone
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 blik artisjokharten minimaal 4 stuks, in vieren gesneden
- 1 ontvelde vleestomaat fijngesneden
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 4 eetlepels diepvries tuinboontjes
- 1 borrelglas droge sherry
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- zout en peper uit de molen
Instructions
- Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de T-bones om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
- Neem het vlees uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.
- Fruit de knoflook in de olijfolie zonder te kleuren, voeg vervolgens de stukken artisjokharten toe, bak het geheel en blus af met sherry.
- Tuinboontjes, olijven en tomaat toevoegen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Voeg gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak.
- Serveer de saus apart.
- Lekker met groene salade en aardappel uit de oven.
Trefwoord kalfs T-bone