Kalfsborst met mosterdcaramel en cannelloni van pompoen

Kalfsborst met mosterdcaramel en cannelloni van pompoen is een innovatief en verfijnd gerecht dat traditionele smaken op een moderne manier combineert.

Kalfsborst met mosterdcaramel en cannelloni van pompoen

Kalfsborst met mosterdcaramel en cannelloni van pompoen is een innovatief en verfijnd gerecht dat traditionele smaken op een moderne manier combineert.
Totale tijd 2 uur

Ingrediënten
  

  • 1 kg kalfsborst
  • 1/2 geschilde pompoen
  • kalfsjus
  • 100 g wilde rijst
  • Voor de mosterdcaramel:
  • 12 g grove mosterd
  • 12 cl trappistenbier
  • 300 g suiker|
  • 3 el witte wijnazijn
  • Voor de sinaasappelboter:
  • 3 bittere sinaasappelen|
  • 1 dl witte balsamico azijn
  • 100 g suiker
  • kalfsjus
  • piment d’Espelette
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Kook de gepareerde borst gaar in gezouten water en laat afkoelen in het kookvocht. Bereid een droge caramel van de suiker, blus af met het bier, los op en laat afkoelen. Meng met de mosterd en de azijn en breng op smaak. Snijd de pompoen in plakjes van 1 mm dikte en stoof gaar in wat kalfsjus. Laat goed uitlekken, leg enkele plakjes op elkaar en rol met behulp van plastic folie strak op. Laat even rusten, snijd in rolletjes van 5 cm en warm kort voor het doorgeven lichtjes op in de kalfsjus.
  • Pak voor de boter de sinaasappelen in met aluminiumfolie, gaar 2 uur in de oven van 160ºC, pak uit en mix tot een gladde puree. Voeg de suiker en de azijn toe, kruid met zout, piment en olijfolie en giet met wat kalfsjus in een pan. Monteer rijkelijk met boter en breng eventueel op smaak.
  • Kook de wilde rijst in gezouten water tot deze volledig gaar is, draai in de foodprocessor met wat kookvocht glad en smeer dun uit op een siliconen matje. Laat 12 uur drogen in de oven van 60ºC. Laat afkoelen en breek in stukjes. Snijd plakken van de borst, rol door de caramel en verwarm zachtjes in de oven.
  • Dresseer de verschillende componenten op het bord en werk af met puntjes sinaasappelboter en tuiles.
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Scroll naar boven