
Kalfscurry met rijst.
Kalfscurry met rijst is een geurige en kruidige maaltijd waarin kalfsvlees langzaam wordt gegaard in een romige, kruidige saus boordevol oosterse specerijen.
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur
Ingredients
- 600 gram kalfsbloemstuk
- 50 gram boter
- 2 uien
- 2 eetlepels bloem
- currypoeder
- 1 liter kalfsbouillon
- 2 eetlepels zoete chutney
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 citroen
- zout en versgemalen peper
- 400 gram rijst
Instructions
- Pers de citroen uit.
- Verhit de boter of olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin het vlees goudbruin.
- Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal.
- Voeg de ui toe aan de bakboter en fruit deze in ongeveer 5 minuten zacht.
- Roer de bloem en het currypoeder er door en voeg de bouillon toe.
- Breng dit alles aan de kook.
- Voeg de chutney toe, evenals de bruine suiker en het citroensap.
- Meng dit alles en giet het daarna over het vlees heen.
- Voeg kruiden toe naar smaak.
- Doe de deksel op de schaal en plaats deze in het midden van de oven (160°C – gasstand 3).
- Laat dit 2 uur stoven.
- Kook in de tussentijd de rijst gaar.
- Serveer de rijst als een tulband op het bord en schenk het kalfsvlees en de saus in het midden.
- Lekker met tutti frutti of gekonfijte sjalotjes.
- Dit geeft een fris accent aan de stevige smaak van de kalfscurry.
Trefwoord kalfsbloemstuk