Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfscurry met rijst
Kalfscurry met rijst is een geurige en kruidige maaltijd waarin kalfsvlees langzaam wordt gegaard in een romige, kruidige saus boordevol oosterse specerijen.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
120 minuten
Totale bereidingstijd
120 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
600
gram
kalfsbloemstuk
50
gram
boter
2
uien
2
eetlepels
bloem
currypoeder
1
liter
kalfsbouillon
2
eetlepels
zoete chutney
2
eetlepels
bruine suiker
1
citroen
zout en versgemalen peper
400
gram
rijst
Bereidingswijze
Stap 0/15 (0% voltooid)
1
Pers de citroen uit.
2
Verhit de boter of olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin het vlees goudbruin.
3
Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal.
4
Voeg de ui toe aan de bakboter en fruit deze in ongeveer 5 minuten zacht.
5
Roer de bloem en het currypoeder er door en voeg de bouillon toe.
6
Breng dit alles aan de kook.
7
Voeg de chutney toe, evenals de bruine suiker en het citroensap.
8
Meng dit alles en giet het daarna over het vlees heen.
9
Voeg kruiden toe naar smaak.
10
Doe de deksel op de schaal en plaats deze in het midden van de oven (160°C - gasstand 3).
11
Laat dit 2 uur stoven.
12
Kook in de tussentijd de rijst gaar.
13
Serveer de rijst als een tulband op het bord en schenk het kalfsvlees en de saus in het midden.
14
Lekker met tutti frutti of gekonfijte sjalotjes.
15
Dit geeft een fris accent aan de stevige smaak van de kalfscurry.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.