Kalfsentrecote met champignons en zilveruitjes

Een gerecht waarin gebakken kalfsentrecote wordt aangevuld door gebakken champignons en de frisse, zoetzure toets van zilveruitjes.

Kalfsentrecote met champignons en zilveruitjes

Een verfijnd gerecht waarin een perfect gebakken kalfsentrecote de hoofdrol speelt. De sappige, malse structuur van het vlees wordt prachtig aangevuld door de rijke, aardse smaken van gebakken champignons en de frisse, zoetzure toets van zilveruitjes.
Totale tijd 57 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • roomboter
  • olijfolie
  • 1 bakje kleine champignons schoongeborsteld
  • 24 zilveruitjes schoongemaakt
  • 1 deciliter kalfsfond
  • ½ deciliter koksroom
  • zout en,peper uit de molen

Instructies
 

  • Neem de entrecotes een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.
  • Verwarm een deel van de boter en olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
  • Eventueel naar behoefte de entrecotes voor het bakken bestrooien met peper.
  • Niet zouten! Zout onttrekt vocht uit het vlees. Indien u wel wilt zouten, doe dit dan na bereiding.
  • Bak de entrecotes op middelmatig vuur rondom bruin en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte).
  • Haal de entrecotes uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en roerbak deze.
  • Afblussen met kalfsfond en binden met koksroom.
  • Naar smaak peper en zout toevoegen.
  • Leg de entrecotes op vier voorverwarmde borden en verdeel het mengsel met champignons en zilveruitjes over de borden.
  • Lekker met gekookte krieltjes en een salade.
Trefwoord kalfsentrecote
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven