Kalfsentrecote met champignons en zilveruitjes
Een verfijnd gerecht waarin een perfect gebakken kalfsentrecote de hoofdrol speelt. De sappige, malse structuur van het vlees wordt prachtig aangevuld door de rijke, aardse smaken van gebakken champignons en de frisse, zoetzure toets van zilveruitjes.
Totale tijd 57 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
- roomboter
- olijfolie
- 1 bakje kleine champignons schoongeborsteld
- 24 zilveruitjes schoongemaakt
- 1 deciliter kalfsfond
- ½ deciliter koksroom
- zout en,peper uit de molen
Instructies
- Neem de entrecotes een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.
- Verwarm een deel van de boter en olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
- Eventueel naar behoefte de entrecotes voor het bakken bestrooien met peper.
- Niet zouten! Zout onttrekt vocht uit het vlees. Indien u wel wilt zouten, doe dit dan na bereiding.
- Bak de entrecotes op middelmatig vuur rondom bruin en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte).
- Haal de entrecotes uit de pan en houd ze warm.
- Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en roerbak deze.
- Afblussen met kalfsfond en binden met koksroom.
- Naar smaak peper en zout toevoegen.
- Leg de entrecotes op vier voorverwarmde borden en verdeel het mengsel met champignons en zilveruitjes over de borden.
- Lekker met gekookte krieltjes en een salade.
Trefwoord kalfsentrecote