Kalfsentrecote met verse oregano, citroen en olijfolie
Een hartverwarmend en rustiek gerecht waarin mals gestoofd kalfsvlees (kalfsentrecote) goed samengaat met bijvoorbeeld een kleurrijke mix van seizoensgroenten en een heerlijke aardappelpuree.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels verse oreganoblaadjes
- 2 stuks citroen
- 100 milliliter kalfsbouillon
- 50 mililiter olijfolie
Instructies
- Haal de entrecotes uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord.
- Laat gedurende circa 20 min op kamertemperatuur komen.
- Verwarm een koekenpan met dikke bodem tot middelmatige warme temperatuur en voeg 2 eetl olijfolie toe.
- Bak de entrecotes om en om circa 4 min aan iedere kant.
- Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten op een warm bord, afgedekt met plastic folie.
- Zet de pan terug op het vuur, blus af met de kalfsbouillon en het sap van 1 citroen.
- Kook dit even in tot een stroperige jus, voeg 4 eetl olijfolie en de oreganoblaadjes toe.
- Schil de citroen met een dunschiller (zetsels), en snij dit in dunne reepjes.
- Leg de dun gesneden reepjes citroenschil op de kalfsentrecote.
- Leg de entrecotes op warme borden en garneer met de citroen en lepel de saus over het vlees.
Trefwoord kalfsentrecote