
Een mals en sappig stuk kalfsfricandeau, langzaam gegaard in een braadzak samen met een kleurrijke mix van seizoensgroenten. Door de langzame bereiding blijven alle sappen en aroma’s perfect behouden.
Totale tijd 1 uur uur
Ingredients
- 800 gram kalfsfricandeau
- 1 middelgrote ui in repen van 4 cm gesneden
- 1 middelgrote winterwortel in repen van 4 cm gesneden
- 4 teentjes knoflook in de schil
- 1 laurierblad
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 12 witte peperkorrels gekneusd
- 2 eetlepels pesto
- zout en versgemalen peper
- braadzak
Instructions
- De gesneden ui en wortel en knoflookteentjes in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper.
- De fricandeau inwrijven met zout, peper en pesto, op de groenten in de braadzak leggen en bedekken met de overige kruiden.
- De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.
- De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en de fricandeau in ca. 45 minuten garen (de fricandeau moet nog nèt rosé zijn).
- De fricandeau uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”.
- Snijd de fricandeau met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dikke plakken en serveer deze op de groenten en het braadvocht uit de braadzak.
- Lekker met in de oven geroosterde aardappels met rozemarijn.
Trefwoord kalfsfricandeau