Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Kalfsgehakt zoals in Bologna.

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur

Ingredients
  

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine winterwortel fijngesneden
  • 1 middelgrote ui fijngesneden
  • 4 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 ontvelde vleestomaat fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 deciliter witte wijn
  • 3 deciliter vleesbouillon
  • zout nootmuskaat en peper uit de molen

Instructions
 

  • Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij.
  • Voeg het kalfsgehakt toe en bak het geheel onder voortdurend roeren gaar, los en rul.
  • Voeg witte wijn toe, laat het iets verdampen en roer er vervolgens de tomatenpuree, gesneden tomaat en vleesbouillon door.
  • Laat het geheel zachtjes ca.
  • 45 minuten onder af en toe roeren met het deksel schuin op de pan sudderen en breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
  • Lekker met penne of andere pasta en geschaafde Parmezaanse kaas.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven