
Kalfsgehakt zoals in Bologna.
Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Ingredients
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 eetlepel boter
- 1 kleine winterwortel fijngesneden
- 1 middelgrote ui fijngesneden
- 4 stengels bleekselderij fijngesneden
- 1 ontvelde vleestomaat fijngesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 deciliter witte wijn
- 3 deciliter vleesbouillon
- zout nootmuskaat en peper uit de molen
Instructions
- Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij.
- Voeg het kalfsgehakt toe en bak het geheel onder voortdurend roeren gaar, los en rul.
- Voeg witte wijn toe, laat het iets verdampen en roer er vervolgens de tomatenpuree, gesneden tomaat en vleesbouillon door.
- Laat het geheel zachtjes ca.
- 45 minuten onder af en toe roeren met het deksel schuin op de pan sudderen en breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
- Lekker met penne of andere pasta en geschaafde Parmezaanse kaas.
Trefwoord kalfsgehakt