Kalfsgehaktbal met zomerstamppot

Deze kalfsgehaktbal met zomerstamppot is een heerlijke en seizoensgebonden maaltijd die perfect is voor de zomer. De malse kalfsgehaktballen worden geserveerd op een bedje van zomerstamppot met verse groenten zoals snijbonen, rucola en aardappelen.

Kalfsgehaktbal met zomerstamppot

Deze kalfsgehaktbal met zomerstamppot is een heerlijke en seizoensgebonden maaltijd die perfect is voor de zomer. De malse kalfsgehaktballen worden geserveerd op een bedje van zomerstamppot met verse groenten zoals snijbonen, rucola en aardappelen.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 800 gram kalfsgehakt
  • 50 gram panko of gewoon paneermeel of beschuit
  • 1 ei
  • ½ ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 30 gram augurkblokjes
  • scheutje ketjap
  • Voor de stamppot:
  • 1 kg kruimige aardappelen geschild en gesneden
  • 500 gram snijbonen fijn gesneden
  • 100 gram rucola gewassen en grof gesneden
  • 100 gram boter
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram zongedroogde tomaat gesneden
  • 30 gram pijnboompitjes licht geroosterd
  • verse nootmuskaat
  • Overige:
  • 2 dl bouillon
  • grove mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het ei, panko, ui/knoflook, kaugurk, erriepoeder en ketjap en wat peper en zout. Goed door kneden en tot ballen vormen. Laat in een braadpan een flinke klont boter uitbruisen en braad de ballen rondom op middelhoog vuur mooi goudbruin, blus af met een scheut witte wijn, kook kort in en voeg 2 dl bouillon toe. Laat de ballen zonder deksel in ca 10-15 minuten garen.
  • Kook het vocht in tot een jus en breng op smaak met grove mosterd. Stoof de snijbonen in 50 gram boter zachtjes beetgaar. Kook de aardappelen gaar en stamp tot puree met 50 gram boter, voeg de rucola, tomaat, pinboompitjes en de snijbonen toe en roer goed door, roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Lekkere hap stamppot op het bord, kuiltje jus en een malse kalfsgehaktbal af gemaakt met wat vers geraspte nootmuskaat en selderijblad.
  • Winters genieten op een zomerse avond!
Trefwoord kalfsgehakt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven