Kalfshaas met truffelmarinade en kervelvinaigrette

Kalfshaas met truffelmarinade en kervelvinaigrette Een verfijnd en luxueus gerecht waarin de zachte, malse kalfshaas wordt smakelijker door een rijke truffelmarinade. De subtiele aardse tonen van truffel complementeren perfect de delicate smaak van het kalfsvlees, terwijl de frisse kervelvinaigrette een lichte, aromatische tegenhanger biedt.

Kalfshaas met truffelmarinade en kervelvinaigrette

Een verfijnd en luxueus gerecht waarin de zachte, malse kalfshaas wordt smakelijker door een rijke truffelmarinade. De subtiele aardse tonen van truffel complementeren perfect de delicate smaak van het kalfsvlees, terwijl de frisse kervelvinaigrette een lichte, aromatische tegenhanger biedt.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 800 gram in truffelmarinade kalfshaas
  • Geklaarde boter voor het aanbraden
  • 2 bosjes kervel
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel Noilly Prat vermouth
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 snufje suiker
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • De haas uit de marinade halen en droogdeppen.
  • Het vlees in geklaarde boter aanbraden.
  • In de oven op de middelste rails ongeveer 1 uur garen bij een kerntemperatuur van 62°C.
  • Ondertussen de kervel wassen, drogen en fijnsnijden.
  • Azijn, Noilly Prat, dijonmosterd en suiker door elkaar mengen en de olie al roerend erin gieten.
  • De vinaigrette met zout en peper pikant op smaak brengen en de kervel toevoegen.
  • De filet na het garen vijf minuten in de uitgezette oven laten rusten.
  • Vier grote borden met zout en peper bestrooien.
  • De filet met de hand of met een snijmachine dun trancheren en de plakken direct op de voorbereide borden leggen.
  • Ten slotte de kervelvinaigrette erover verdelen.
  • Tip: De gemarineerde haas is lekker als voorgerecht met vers brood.
  • Daarbij de portiegrootte iets verkleinen.
  • Als hoofdgerecht heerlijk met gebakken aardappelen.
Trefwoord kalfshaas
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Scroll naar boven