Kalfshals met tonijnsaus.

Kalfshals met tonijnsaus is een smaakvol en verrassend gerecht met een heerlijke combinatie van vlees en vis.

Kalfshals met tonijnsaus.

Kalfshals met tonijnsaus is een smaakvol gerecht met een verrassende combinatie van vlees en vis.
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur

Ingredients
  

  • 800 gram kalfshalsbroodje
  • 3 deciliter vleesbouillon
  • 3 deciliter droge witte wijn
  • 3 stengels bleekselderij grof gesneden
  • 1 teentje knoflook in de schil
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 deciliter mayonaise
  • 200 gram tonijn in olie
  • 2 ansjovisfilets fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper uit de molen
  • slagerstouw

Instructions
 

  • Breng vleesbouillon met droge witte wijn, bleekselderij, knoflook, laurier, zout en peper aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Bind de hals met het slagerstouw op als een rollade en gaar deze ca. 1 uur zachtjes in de bouillon.
  • Laat de hals in de bouillon afkoelen en verwijder het slagerstouw.
  • Wrijf de tonijn, ansjovisfilets en de helft van de kappertjes door een fijne zeef (of pureer ze in de keukenmachine).
  • Vermeng dit met de mayonaise en breng met citroensap en peper op smaak.
  • Snijd de hals in dunne plakken, rangschik deze op platte borden, bedek ze met de tonijnmayonaise en laat het geheel 2 uur op een koele plaats rusten.
  • Garneer vlak voor het serveren dit voorgerecht met paprikapoeder en de resterende kappertjes.
  • Lekker met knoflookbrood en een glas droge witte wijn.
Trefwoord kalfshalsbroodje
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven