
Kalfshals met tonijnsaus.
Kalfshals met tonijnsaus is een smaakvol gerecht met een verrassende combinatie van vlees en vis.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Ingredients
- 800 gram kalfshalsbroodje
- 3 deciliter vleesbouillon
- 3 deciliter droge witte wijn
- 3 stengels bleekselderij grof gesneden
- 1 teentje knoflook in de schil
- 2 laurierblaadjes
- 1 deciliter mayonaise
- 200 gram tonijn in olie
- 2 ansjovisfilets fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper uit de molen
- slagerstouw
Instructions
- Breng vleesbouillon met droge witte wijn, bleekselderij, knoflook, laurier, zout en peper aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Bind de hals met het slagerstouw op als een rollade en gaar deze ca. 1 uur zachtjes in de bouillon.
- Laat de hals in de bouillon afkoelen en verwijder het slagerstouw.
- Wrijf de tonijn, ansjovisfilets en de helft van de kappertjes door een fijne zeef (of pureer ze in de keukenmachine).
- Vermeng dit met de mayonaise en breng met citroensap en peper op smaak.
- Snijd de hals in dunne plakken, rangschik deze op platte borden, bedek ze met de tonijnmayonaise en laat het geheel 2 uur op een koele plaats rusten.
- Garneer vlak voor het serveren dit voorgerecht met paprikapoeder en de resterende kappertjes.
- Lekker met knoflookbrood en een glas droge witte wijn.
Trefwoord kalfshalsbroodje