Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfshals met tonijnsaus.
Kalfshals met tonijnsaus is een smaakvol en verrassend gerecht met een heerlijke combinatie van vlees en vis.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
60 minuten
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
800
gram
kalfshalsbroodje
3
deciliter
vleesbouillon
3
deciliter
droge witte wijn
3
stengels bleekselderij
1
teentje knoflook
2
laurierblaadjes
1
deciliter
mayonaise
200
gram
tonijn
2
ansjovisfilets
1
eetlepel
citroensap
1
eetlepel
kappertjes
1
theelepel
paprikapoeder
zout en peper uit de molen
slagerstouw
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Breng vleesbouillon met droge witte wijn, bleekselderij, knoflook, laurier, zout en peper aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
2
Bind de hals met het slagerstouw op als een rollade en gaar deze ca. 1 uur zachtjes in de bouillon.
3
Laat de hals in de bouillon afkoelen en verwijder het slagerstouw.
4
Wrijf de tonijn, ansjovisfilets en de helft van de kappertjes door een fijne zeef (of pureer ze in de keukenmachine).
5
Vermeng dit met de mayonaise en breng met citroensap en peper op smaak.
6
Snijd de hals in dunne plakken, rangschik deze op platte borden, bedek ze met de tonijnmayonaise en laat het geheel 2 uur op een koele plaats rusten.
7
Garneer vlak voor het serveren dit voorgerecht met paprikapoeder en de resterende kappertjes.
8
Lekker met knoflookbrood en een glas droge witte wijn.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.