Kalfslende à la Orange.

Een feestelijk gerecht waarin sappige kalfslende wordt gecombineerd met de frisse, zoete en licht bittere smaak van sinaasappel. Het vlees wordt gegaard tot het boterzacht is, terwijl een delicate sinaasappelsaus met een vleugje honing en een hint van kruiden zoals peterselie en bieslook het geheel verfijnt.

Kalfslende à la Orange

Een feestelijk gerecht waarin sappige kalfslende wordt gecombineerd met de frisse, zoete en licht bittere smaak van sinaasappel. Het vlees wordt gegaard tot het boterzacht is, terwijl een delicate sinaasappelsaus met een vleugje honing en een hint van kruiden zoals peterselie en bieslook het geheel verfijnt.
Voorbereidingstijd 4 uur
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten
  

  • 800 gram schoongemaakte gevliesde kalfs dunne lende
  • 75 gram boter
  • 2 sinaasappels
  • nootmuskaat
  • 1 glas jus d’orange
  • bieslook
  • peterselie
  • 0,04 liter Grand Marnier
  • 1 bekertje crème fraîche

Instructies
 

  • Het vlees in de jus d’orange leggen en minimaal 4 uur in de koelkast laten marineren.
  • Vervolgens droog deppen met keukenpapier en het vlees kruiden.
  • Daarna rosé braden in ca. 45 à 50 minuten.
  • Het vlees uit de braadboter halen, zouten en minstens 5 minuten met folie afgedekt laten rusten op een voorverwarmde schaal.
  • De braadboter blussen met de jus d’orange (= marinadesap) en de Grand Marnier.
  • Dit tot de helft inkoken en de crème fraîche, bieslook en peterselie toevoegen.
  • Nu in laten koken tot sausdikte.
  • Op het laatst de uitgesneden sinaasappels (ontveld, ontpit en in partjes gesneden) toevoegen en even doorwarmen.
  • Jus d’orange saus bij het vlees serveren.
  • Lekker met aardappelkoekjes (van verse aardappelpuree), rijst of pommes duchesse.
Trefwoord kalfslende
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven