
Kalfslonghaas op z’n Japans.
De kalfslonghaas wordt bereid met subtiele Japanse invloeden. Het vlees wordt kort gebakken tot het sappig en perfect rosé is, vervolgens op smaak gebracht met een saus van sojasaus, gemberwortel en saké.
Voorbereidingstijd 6 uur uur
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks middelgrote schoongemaakte stukken kalfslonghaas
- 3 eetlepels saké
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel verse gemberwortel in dunne plakjes gesneden
- 8 lente-uitjes
- 1 deciliter teryakisaus
- zwarte peper uit de molen
- 8 vleespennen
Instructies
- Halveer de longhaasjes en leg ze in een zuurbestendige schaal.
- Vermeng de saké met de sojasaus, suiker en de dunne plakjes gemberwortel.
- Giet dit over het vlees en laat het geheel 6 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Halveer de lente-uitjes, dompel ze in kokend water en spoel ze dan meteen onder koud stromend water af.
- Neem de longhaasjes uit de marinade, rijg ze samen met de lente-uitjes als een slang aan de vleespennen.
- Verwarm de grill(pan) voor en gril de longhaasjes ca. 4 minuten om en om.
- Doop vervolgens de vleespennen in de teryakisaus en gril ze nogmaals in 4 minuten mooi bruin en nog nèt rosé van binnen.
- Neem de vleespennen van de grill en besprenkel ze met de resterende marinade en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
- Lekker met gegrilde halve witlofstruikjes en in olijfolie gebakken dikke frieten.